20 Nisan 2013 Cumartesi

ZEYTİN YAĞLI KARA LAHANA SARMASI

Malzemeler:

3 demet kara lahana
3 su bardağı pirinç
3 adet soğan
1.5 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber






Yapılışı:

Yapraklar ayıklarınır yıkanır ve tencerede su kaynatılır kaynamış tencerenin içerisine yapraklar teker teker haşlanır kaynamış suyun içinde 10 sn bekletilip çıkartılır ve süzgeçe konur suyu suzulsün diye.Tavaya yağ konup soğanla pirinci kavuruyoruz ve içine nane karabiber atıyoruz ve ocaktan alıyoruz ve tencerenin dibine sarmasın diye yaprak diziyoruz yaprağı sarmaya başlıyoruz sarma işlemi bittikten sonra üzerine tabak kapatıyoruz ve 3 bardak sıcak su ve yağ koyup kısık ateşte pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...