7 Nisan 2013 Pazar

PAZILI AYRAN AŞI

Malzemeler:

4 su bardağı tavuk suyu
1 bağ pazı
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
yarım su bardağı su
1 büyük boy soğan
3 diş sarımsak
1 tane yumurta
1 çorba kaşığı un
yarım bağ dere otu
tuz



Yapılışı:

Tencereye yarısı su yarısı tavuk suyu koyup kaynatın kaynayan suya ince doğranmış pazıyı ilave edin sonra pazı biraz kaynadıktan sonra bulguru katın bulguru pişirin.Ayrı bir kabın içerisine bir taraftan da yoğurt,süt,yumurta,unu iyice çırpın. kaynayan suyun içine katın sürekli karıştırın kesilmemesi için.Çorba pişmişse ayrı bir tavada yağ,soğan,sarımsak,dereotunu kızdırıp çorbanın üzerine döküp karıştırıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...