13 Nisan 2013 Cumartesi

KABAKLI GÖZLEME

Malzemeler:

2 yemek kaşığı sana
2 adet kabak
3 tane taze soğan
yarım demet dere otu
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
tuz ve karabiber
1 tane yumurta
1 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
1 tane kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz



Yapılışı:

Geniş bir tencere veya tavada yağı kızdıralım.Kabukları soyulmuş rendelenmiş kabağı,taze soğanı,dereotunu,naneyi,kırmızı pul biberi,tuz ve karabiberi ekle.Kabaklar suyunu çekinceye kadar 10-15 dk pişir pişen harcı soğuması için bir tabağa al derin bir kasede yumurta,un,süt,kabartma tozu,erimiş sana yağını mikserle boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.Karışıma soğumaya bıraktığın harcı ekle ve tahta bir kaşıkla karıştır bir tavayı kzdır ve sana yağı sür hazırlamış olduğun karışımdan bir kepçe ekle tavaya iki tarafı iyice kızarana kadar pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...