19 Nisan 2013 Cuma

KABAK DOLMASI

Malzemeler:

1 kilo kabak
1 tatlı kaşığı domates salçası
Sıvı yağ

Harcı için:

250 gr kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1 kilo soğan
 1 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
Dereotu
Maydanoz
Tuz
Karabiber


Üzeri için:

1 tane domates
Sarımsaklı yoğurt
Dereotu


Yapılışı:

Kabakları yukayıp soyun ve ikiye ayırın ve kabakların içini bıçak yardımı ile oyun.Harcı için soğanı sarımsağı soyup ince ince kıyın domateslerin kabuklarını soyup doğrayın maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın pirinçleri yıkayıp süzün.Derin bir kabın içine kıymayı,soğanı,sarımsağı,domates,pirinç,biber salçası,dereotu,maydanoz bütün malzemeleri harmalayalım.Hazırladığımız harcı kabakların içine yerleştirin.Üzerini dilimlenmiş domates ile kapatın kabaklarımızı bir tencereye yerleştirin.Bir tavada salça ile yağı kavurun su ilave edin bu karışımı dolmanın üzerine dökün kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotu serpin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...