7 Nisan 2013 Pazar

ADIYAMAN ÇORBASI


Malzemeler:

2 su bardağı bulgur
2 adet patlıcan 
1 su bardağı süt 
1 su bardağı yoğurt
1 tane soğan
3 diş sarımsak
1 tane yumarta
1 çorba kaşığı un
Yarım bağ dere otu
tuz
 


Yapılışı:

Kaynamış suyun içerisine bulguru koyup kaynatıyoruz.Patlıcanları pijama şeklinde soyup küp küp doğrayıp ayrı bir kabda  10dk. bekletip kaynayan suyun içerisine atıyoruz.Bu arada da  yumurta,süt,un,yoğurt iyice çırpıyoruz 5 dk. daha sonra kaynayan çorbanın içine karıştırarak ilave ediyoruz kesilmesin diye kaynayana kadar karıştırıyoruz.Çorba piştikten sonra tavada soğan,sarımsak kızdırıp çorbanın içine döküyoruz üzerine dere otu döküp kapatıyoruz altını. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...