4 Nisan 2013 Perşembe

ÖZBEK BÖREĞİ

Malzemeler:

125 gr yumuşamış margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 kabartma tozu
4 su bardağı un
2 adet patates
50 gr kıyma

1 adet büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ




Yapılışı:

Margarin,yoğurt ve oda sıcaklığında beklemiş olan yumurtayı derin bir kaba koyun.Kabartma tozu ve unu ekleyip iyice yoğurun.Hamuru iki eşit parçaya bölüp oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.Diğer taraftan iç harcını hazırlamak için sıvı yağ,kıyma,tavla zarı formunda doğranmış patates ve soğanı bir kaseye koyup çatalla karıştırın.

Yaklaşık 25-30 santim çapında bir fırın kabını yağlayın. Hamur parçalarından birini merdane yarımıyla fırın kabı büyüklüğünde açın be yerleştirin.:üzerine iç harcını yayıp yerleştirin.Diğer hamuru da üzerine yerleştirin ve iki hamurun kenarlarını birleştirin.
İsterseniz üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında pişirin.Fırından çıkarıp dilimleyerek servise susun.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...