3 Nisan 2013 Çarşamba

KÜMBET PASTA

Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
1 vanilya

 Kreması için:
1 lt süt
 5 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı margarin

Üzeri için:
çikolata sosu

Yapılışı:

Kek için,yumurta ile şeker köpürene kadar çırpılır, diğer malzemeler katılıp karıştırılır,35cm çapındaki tepsiye dökülür.175 derecede pişirilir.
Kreması için;Bütün malzemeler karıştırılıp pişirilir soğuyunca mikserde çırpılır.Kek soğuyunca ortadan ikiye parçaya ayrılır yuvarlak salata kasesinin içine sitreç serilir kekin bir parçasının iç yüzü dışa gelecek şekilde kaseye yerleştirilir fazlallıklar düzeltilir içine krema dökülür kekin diğer parçası üzerine kapatılır fazlalıklar kesilir 1 gece bekletilir ertesi gün ters çevirerek üzerine çikolata sos dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...