18 Temmuz 2013 Perşembe

Güllaç

Malzemeler :


1 paket güllaç
3 su bardağı tozşeker
8 su bardağı süt
yarım çay bardağı gülsuyu
1 su bardağı dövülmüş fındık


Süslemek için: Nar tanesi veya
arzu ettiğiniz çeşitli meyveler


Yapılışı:


tozşekeri süte ekleyip,iki taşım kaynatın. Gülsuyu  ilave ederek ılınmaya bırakın. (el yakmayacak şekilde).Genişçe bir kap içerisine alın Güllaç yapraklarını tek tek süt ile ıslatarak, orta boy bir tepsiye
 dizmeye başlayın 2 kat güllaç yaprağı koyduktan sonra dövülmüş fındık serpin kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde sütle ıslatarak ve aralarına dövülmüş fındık serperek tepsiye dizin artan sütü üzerine döküp soğumaya bırakın. Nar tanelerini veya dilediğiniz meyvelerle süsleyerek servis yapın.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...