19 Temmuz 2013 Cuma

Kuzu Tandır

Enfes bir lezzet yapılışı bile  güzel
5 kişiliktir.
Hazırlama süresi : 5 dakika
Pişirilme süresi : Fırında 200 derece yaklaşık olarak 90 dakikadır.
Malzemeler :
Kuzu kol (1 adet)Soğan (1 adet)
Kekik (1 tutam)

Sarımsak (6 diş)
Rozemary (1 tutam)
Sıvı yağ (1 çorba kaşığı)
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı :
1 adet soğanı kocaman, kocaman dilimleyerek fırın tepsisine koyuyoruz. Kuzu kolu güzelce tuzluyoruz. Daha sonra üzerinde karabiber serpiyoruz. Tuz ve karabiber işleminden sonra kuzu kolunu bütün hali ile fırın tepsisi içerisine soğanların üzerine gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Tepsi içerisine rosemary ve kekiği yerleştiriyoruz. Bütün halinde 6 diş sarımsağı fırın tepsisi içerisinde yaygınlaştırarak atıyoruz. 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile et üzerine yağı yayıyoruz. Parlak jelatin ile fırın tepsisini iyice kapatıyoruz. Daha önceden ısınmaya bıraktığınız 200 derecelik fırına tepsiyi yerleştirerek 90 dakika pişirme işlemini başlatıyoruz. Pişmiş olan kuzu tandırı kemiklerinden ayırma işlemi yaparak dilimliyoruz. Etleri dilimledikten sonra servis tabağına alabilirsiniz. Diler iseniz fırın tepsisi içerisine kuzu but ile havuç, domates, sivri biber ile maydanoz sapı yerleştirebilirsiniz. Bu sebzeleri daha sonradan servis zamanında da süs olarak servise ekleyebilirsiniz. İsteğe göre yanına koyacağınız iç pilav ile servisi tamamlayabilirsiniz. Üzerine ek olarak domates sosu ya da fırın tepsisi içerisindeki kuzu tandır sosunu servis yapabilirsiniz. Bir başka et yemekleri tarifinde görüşmek üzere saygılarımla.
Afiyet olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...