24 Temmuz 2013 Çarşamba

Balkabağı Pastası

Malzemeler:


1 kg balkabağı 
1 su bardağı tozşeker
Bir tutam vanilya
1 su bardağı dövülüş ceviz
6 su bardağı süt
2 paket puding
3 adet yumurta(sarılarını ve aklarını ayırın) 
Bir  tutam  tuz
2  çorba  kaşığı  pudraşekeri


Yapılışı:


Dilimlenmiş balkabağının kabuklarını soyun ve tozşekerle pişirin.İyice ezdikten sonra vanilya ve cevizi içine katıp,karıştırın. Balkabağını cam bir kaba yayın.Diğer tarafta bir tencerede süt,vanilyalı puding ve yumurta sarılarını karıştırarak pişirin.Sütlü karışımı kabağın üzerine yayın.Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuzla birlikte kar haline gelene dek çırpın.
Pudraşekerini ilave edip ,karıştırın.Soğuk muhallebinin üzerine yayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.Buzdolabında soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...