8 Temmuz 2013 Pazartesi

Buğday Salatası

Malzemeler:

2 su bardağı buğday
1 adet soğan
2-3 dal taze nane
2-3 dal maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Nar ekşisi



Yapılışı:

Buğdayı bir gerce soğuk suda bekletin.Ertesi gün iki parmak geçecek kadar su ile haşlamaya bırakın.Buğday suyu çekince kaynamış suyu ekleyin.
Buğdayın cinsine göre haşlama süresi 30-45 dk sürebilir.Haşlamanın sonunda buğday suyu tamamen  çekmiş olmalıdır.Derin bir kaba alınan haşlanmış buğdayın üzerine sıcak
ken nar ekişi gezdirin.buğday soğurken ince kıyılmış soğan nane, maydanoz ve zeytinyağı blendırda çekerek yeşil sos hazırlayın bu karışıma buğday salatasına ilave edin tuzunu ayarlayın üzerine bir kez daha  nar ekişi ekleyerek servis edin.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...