15 Temmuz 2013 Pazartesi

Brüksel Lahanalı Sebze Çorbası

Malzemeler:


150 gram brüksel lahana
2 adet patetes
2 adet domates
1 adet soğan
1 adet havuç
1 su bardağı tel şehriye
7 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı rendelenmiş gravyer peyniri
1-2 diş dövülmüş sarımsak
tuz,karabiber


Yapılışı:


Brüksel  lahanayı ayıklayıp yıkayın.Büyüklüğüne göre 4 veya 6'ya bölün.Soğanı ve havucu rendeleyin .Patates
ve domateslerin kabuklarını soyun.Tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.Et suyunu bir tencereye koyup ,ocağa
oturtun.Et suyu tıkırdamaya başladığında brüksel lahanaları soğan,havuç,patates ve domatesi içine koyup pişmeye bırakın.Ara sıra kontrol edip sebzelerin pişip pişmediğine bırakın.Çorbayı ateşten indirmeden 15 dakika önce şehriye,tuz ve karabiberi ,ocağı kapatmadan hemen öncede zeytinyağı  ve sarımsak rendesini ekleyin.Gravyer peynirini serpip,servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...