15 Temmuz 2013 Pazartesi

Ev Yapımı Elma Sirkesi



Yapılışı
 
5 Litrelik cam kavanoz-mutlaka cam olmalı
8-10 adet Amasya elması veya evde yediğiniz elmaların kabuk ve çöpleri
Bir tutam tuz
8-10 adet nohut
2 çay bardağı önceki yaptığımız sirke veya 4 yemek kaşığı bal


Merhabalar ben sizlere evde elma sirkesi nasıl yapılır, onu tarif edeceğim.
Cam kavanozu sıcak suyla iyice yıkayıp dezenfekte ediyoruz. Sonra nohutları koyup üstüne doğradığımız elmaları”hiçbir parçasını çöpe atmadan hepsini katıyoruz. Sonra tuz, sirke mayası veya bal koyup üzerine suyu koyuyoruz.


Ev Yapımı Elma Sirkesi ‘nin ağzını tülbentle ve kenarlarını da karanlık olması için havluyla kapatıp ılık bir yerde 2 ay bekletiyoruz. 2 ayın sonunda süzüp cam bir şişeye koyup istediğimiz zaman kullanıyoruz. Ev yapımı elma sirkesi hazır. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...