17 Mayıs 2013 Cuma

BAKLA ÇORBASI


Malzemeler:

2 su bardağı kuru iç bakla
2 çorba kaşağı tereyağ
6-7 su bardağı su
1 çorba kaşığı ince kıyılmış taze nane
1 diş dövülmüş sarımsak
2 çorba kaşığı limon suyu
Tuz



Yapılışı:

Baklayı suya koyup 4-5 saat bekletin.Daha sonra süzüp bir tencereye alın üzerine tereyağ ile 6-7 su bardağı suyu ocağa koyun.15-20 dk.pişirdikten sonra ocaktan alın blender den geçirin tekrar ocağa koyun.Nane, sarımsak limonu bir kapta karıştırıp çorbaya ekleyin tuzunu ilave edip 5 dk. pişirip sıcakken servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...