22 Mayıs 2013 Çarşamba

TAVUK ÇORBASI


Malzemeler:

4 tane tavuk kanadı 
7 su bardağı sıcak su
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt 
1 tane yumurta
Yarım limon suyu
1 çorba kaşığı tereyağı 
Tuz 
Pulbiber



Yapılışı:


Tavuk kanatlarını kısık ateşte suyunu bırakıp her iki tarafı da pembeleşinceye kadar pişirin.Sıcak suyu ekleyin 5-10 dk haşlayın etleri sudan alıp incecik didin tekrar tencereye ekleyin.Ayrı bir yerde unu yağsız olarak kısık ateşte kavurun ocaktan alın.Yoğurt,limon suyu ve yumurtayı ekleyin birlikte çırpın tavuklu suyu ekleyin.Kısık ateşte koyulaşana dek pişirin ateşten almadan önce tuzunu ayarlayın.Küçük bir tavada tereyağını eritip  pulbiberi yakıyoruz çorbanın üzerine gezdiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...