4 Mayıs 2013 Cumartesi

PASKALYA ÇÖREĞİ

Malzemeler:

1 tane yaş maya
4 tane yumurta
2.5 fincan ılık süt
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane margarin
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı susam



Yapılışı:

Mayayı ılık sütün içinde eritin.Diğer malzemeleri katın ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun yoğurma işlemi bittikten sonra 30 dk bekletin.Hamuru iki dk daha yoğurun gazını çıkartın yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın.Parçaları 10 dk. daha bekletin daha sonra hamurları saç örgüsü yapın ve tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı ve susam serpin fırına verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...