22 Mayıs 2013 Çarşamba

BAMYA ÇORBASI

Malzemeler:

100 gr kuru bamya
10 su bardağı su
1 tane limon suyu
300 gr kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tere yağ
2 tane orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
2 adet kesme şeker
Tuz


Yapılışı:

Kuru bamyayı 3 su bardağı kaynar suya atın 15 dk haşlayın.Suyunu süzün ve soğuduktan sonra bamyayı ipten çıkartıp bir kaseye alın üzerine limon suyu dökün.Bir tencerede tereyağı nı eritin ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun.Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.Ayrı bir tencerede de 7 su bardağı suda kuşbaşı kuzu etini haşlayın.Eti soğanlı karışıma ekleyin.Eti haşladığınız suyu,limonlu bamyayı,tuzu ve kesme şekeri ekledikten sonra 15 dk pişirin sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...