24 Mayıs 2013 Cuma

Lahana Turşusu

Kolay ve pratik bir turşu çeşididir iştah açıcı ve lezzet vericidir sofranıza da çeşitlilik katar. Afiyet olsun.
 1 adet 3-4 kilo agırlıgında beyaz lahana
 15 diş sarımsak
 1 çorba kaşıgı limon tuzu
 6 çorba kaşıgı kaya tuzu
1 adet elma
3 adet havuç
1 çorba kaşıgı kırmızı pul biber



 sirke ve su öncelikle 3 tane havuç vardı onu soyuyoruz,fazla büyük olmayan parçalara kesiyoruz,15 diş sarımsağı havanda dövüyoruz dazla küçük olmayacak şekilde dövüyoruz.Lahanayı hazırlarken zorluk çekebiliriz tam ortasından kesiyoruz keskin bir bıçakla tabi kesmeden önce dışındaki yaprakları alıyoruz daha sonra yarım lahanayı ortadan tekrar kesiyoruz bu şekilde giderek bölüyoruz turşu yapmak için gerekli malzemeleri hazırladık.bunun için gerekli 6-7 litre bir kavanoz gerekli,kavanozun dibine 1 bütün elma koyuyoruz hoş bir tat vermesi için bir kaç tane de nohut atıyoruz.lahanaları sıkı sıkı yerleştiriyoruz turşunun en bilindik kuralı sıkı bir şekilde yerleştirmek,sonrada kat kat havuç ve lahana yerleştiriyoruz,6 çorba kaşıgı kaya tuzumuz vardı onu atıyoruz nohut atıyoruz ,dövmüş oldugumuz sarımsakları ara ara atıyoruz renk vermesi içinde pul biberleri ara ara serpiştiriyoruz,kavanozun en üstüne en son pul biber ve sarımsak atıyoruz.Şimdi sıvı kısmına yarısına kadar sirkeyi döküyoruz,kalan yarısına kadar memba suyu kullanıyoruz çeşmeden kullanmıyoruz dolmasına bir parmak kalana kadar suyu içine boşaltalım 1 çorba kaşıgı limon tuzumuz vardı onu üstüne ilave ediyoruz malzemeleri sertlik vermesi için , 3 - 4 gün sonra suyumuz azalabilir azaldığı kadar tuzlu suyu ilave edin.Turşumuzu en son kapağı kapatmadan streçle kapatın.10-15 gün içinde turşumuz hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...