1 Haziran 2013 Cumartesi

Hünkar Böreği

Malzemeler: 2 tane yufka
 5 tane kemer patlıcan
1 tane orta boy soğan
2 tane dolma biber
 2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tane yumurta akı
1 tane limon suyu
Tuz
Kırmızıbiber



 Salatası için;
 2 tane domates
2 tane sivri biber
1 tane orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
 2-3 dal taze nane
Tuz
 Yarım kahve fincanı zeytin yağ
Yarım kahve fincanı nar ekşisi
 Sıvıyağ

 Yapılışı: Patlıcanları yıkayıp bir kaç yerinden delin bütün olarak ızgarada yada bol yağda pişirin.Bir kaba su koyarak üzerine limon suyunu ekleyin ve patlıcanların kabuklarını soyarak içine atın.Soğan ve biberleri yemeklik doğrayın sıvı yağı kızartıp soğanın rengi dönene kadar kavurup üzerine biberi ekleyin.Biberlerin pişmesine yakın küçük doğradığınız patlıcanları ilave edin.Tuz ve kırmizi biber ekleyip pişirin.Yufkaları düz bir zemine yayıp 15*15cm kareler halinde kesin.Hazırladığımız patlıcanlı içten yufkalara koyup sarın.Uç kısımlarını çırpılmış yumurta akı yada su ile yapıştırın daha sonra bol yağ ile kızartın.Salatası için domatesleri küp doğrayıp servis tabağına alın üzerine kıyılmış maydanoz ve nane ekleyin piyazlık doğradığınız sivri biberleri ilave edin zeytinyağını ve nar ekşisini salatanın üzerine gezdirin tuz ekleyip servis tabağına alın kızartığınız börekleri üzerine koyarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...