14 Haziran 2013 Cuma

Zeytinyağlı Biber Dolması

Malzemeler

8 adet soğan
2-3 çorba kaşığı kuş üzümü
2 adet domates
3 su bardağı pirinç.Tuz Karabiber
1 kg dolmalık biber
2-3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 tatlı kaşığı kurunane
1 buçuk su bardağı zeytinyağı
yeteri kadar su


Yapılışı:

Soğanları rendeleyin.Büyükçe bir tencerede soğanları üzerine çıkmayacak kadar su ekleyip ocağ
a koyun.Soğanlar suda haşlanırken  pirinci ayıklayıp bir kaseye koyun:Üzerine tuz ekleyip ılık su ilave ederek bir kenarda bekletin. Kuş üzümünü temizleyip yıkayın.Domatesi rendeleyin soğanlar iyice suyunu çekinceye kadar üzerine sırasıyla pirinci,domatesleri,karabiberi,kuşüzümünü,dolmalık fıstık,tuz,şeker,yenibahar,nane ve zeytinyağını da ilave ederek tencereyi  tekrar ateşe koyun:bir buçuk su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte biraz pişirip, sogutun.Yıkanmış ve temizlenmiş biberlerin içine bu harcı doldurun 1-2 bardak sıcak su ilave ederek suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin ılınınca servis tabagına alın. soguk olarak servis yapın





























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...