10 Haziran 2013 Pazartesi

Antep fıstıklı Kaymaçina

Malzemeler:

8 çorba kaşığı un
1 lt süt
6 tane yumurta

1 paket vanilya
1 kahve fincanı toz şeker
1 su bardağı ince çekilmiş antepfıstığı


Şurubu içi:

2 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su

Yapılışı:

Unu bir kaba alıp bir kepçe sütle ezerek karıştırın.Oda sıcaklığındaki yumurtaları ayrı bi kabda köpük halini alana kadar çırpın.Kalan sütü derin bir tencereye alıp unlu sütü yumurta tozşeker vanilya ilave edin mikserle çırpın karışımı hafif yağlanmış kalıba dökün önceden ısıtılmış 160 derecede fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın koyulaşmaya başladığında ocaktan alıp soğumaya bırakın şurubu sıcak tatlının üzerine dökün kare şeklinde kesip üzerine fıstık serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...