16 Haziran 2013 Pazar

Fukara Keşkülü

Malzemeler:
 10 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı toz antep fıstığı
 1 kahve fincanı toz badem
2 kahve fincanı pirinç unu
 1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı soğuk su
 Hindistan cevizi Antep fıstığı

 Yapılışı:

 Süt,toz şeker,antepfıstığı ve bademi tencerede karıştırıp ocağa alın.Pirinç unu nişastayı bir kaba alın üzerine soğuk su ile açtıktan sonra kaynayan keşküle ekleyin koyulaşıncaya kadar sürekli aynı yöne
karıştırın.Nişastanın kokusu gidene kadar pişirin.Ateşten alıp kaseler koyun soğuyunca üzerine üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...