7 Haziran 2013 Cuma

Sakızlı Muhallebi

Malzemeler:

2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
2 tane fındık iriliğinde damla sakızı
1 çorba kaşığı margarin
Tarçın



Yapılışı:

Tencereye un ve pirinç ununu koyun,kısık ateşte 1-2 dk ya yağsız olarak hafifçe kavurun.Sütü ilave edip
çırpma teli ile iyice çırpın toz şeker ve yumurta sarısını ilave edin kısık ateşte kavurarak göz göz olana kadar pişirin.Dövülmüş damla sakızı ve margarini ilave edin bir daha kaynatın.Tencereyi ocaktan alın muhallebiyi kaselere boşaltıp tarçınla süsleyin ve servis yapın.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...