8 Ağustos 2013 Perşembe

Çikolata Soslu Kek

Çikolata denince insanın ağzı sulanıyor hele birde değişik şekillerde oldumu yada tarifli kek börek çörekin içinde pastanın üstünde olması bile kafi.çikolatalı kek ise yapıldıgında kokusu ve görünümü ile güzel gözüküyor neyse yapılışına geçelim.


Malzemeler:
3 yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya
1 paket hazır çikolata sosu
Aldığı kadar un
Sosu için:
80 gr bitter çikolata
1 su bardağı süt
1 kaşık un

Yapılışı:

Yumurta ve toz şeker iyice çırpılır, köpürtülür. Sıvı yağ ve süt ilave edilir, hafif karıştırılır. Çikolata sosu toz halinde eklenir, karıştırılır. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ilave edilir. Kaşıkla hafif karıştırılır( bu aşamada mikser kullanmayın, yumurtanın köpüğü sönebilir ) Yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 170-180 derecede pişirilir. Bitter çikolata benmari usulü eritilir. Sos için un, süt ve eritilmiş çikolata küçük bir tencereye alınır, kısık ateşte karıştırarak  pişirilir. 2-3 dakika kaynaması yeterli, ocaktan alınır. Üzeri kaymak tutmaması için soğuyana kadar arada karıştırılır. Kek soğuyunca üzerine sos gezdirilir. Dinlendirip servis yapılır.  Kek yapmanın püf noktaları için tıklayabilirsiniz....   Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...