1 Ağustos 2013 Perşembe

Kalori ve Düzgün beslenme

Kalori deyince akla ilk önce yiyeceklerin içindeki vitaminler mineraller enerjiler v.s ama şunu bilmeliyizki her zaman aynı şeyleri yemek vücudu aşırı zorlar ve gereksiz yağ ve karbonhidrat depolar o yüzden sağlıkı beslenme denilen uzmanlık alanı oluşmuştur.

Sağlıklı yaşamak istiyorsak yapacagımız iş ilk önce çalışma yoğunluguna göre yeme içme listesi yapmamız gerektiği.
Pramitlerin etraflarında yapılan kazılarda iççilerin ne yediği ne içtiği hakkında kesin olmasa da bazı bulgular bulunmuştur.Mısır kıralı işçilerin sağlıklı ve uzun çalışması için elinden geleni yapmasıı biliyordu o yüzden işçilere balık ve tahıl üzerine sindirimi kolaylaştıran besinler vermiştir.
Günümüz çağda ise sanayileşme değişik iş sektörü küresel ısınma bunun gibi dunya nufusu ve teknolojinin sagladıgı degişik iş olanakları yüzünden kendimizin bu iş ortamlarına göre besin listemizi yapmamız lazım.

Hafif işler: Labaratuar çalışması
Orta işler: Terzi,marangoz,gemicilik,fırıncılık,lokantacılık,temizlik,matbaa,tütün işleri.
Ağır işler: sıva yapmak,çapalamak,yük taşımak,kazmak,çiftçilik,deri işleri,kauçuk sanayi
Çok ağır işler:Ormancılık,madencilik,yüksek ısılı fırın işçiliği,inşaat işçiliği,demir çelik işçiliği

                         Kadın           -       Erkek
Hafif işler:      1700-1800             2000-2400
Orta işler:      1900-2200             2500-2900
Ağır işler:       2200-2500             2900-3500
Çok ağır işler:2500-2900             3500-4000


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...