6 Ağustos 2013 Salı

Künefe



Künefe akdeniz yöresine ait peynir ve kadadayıftan yapılan bir tatlı çeşididir.Künefenin birden fazla çeşidi olmasına rağmen genellikle iki katman kadayıf arasına tuzsuz peynir koyularak pişirilir ve üzerine tatlı şerbeti eklenir..Şimdi yapılışa geçelim


Künefe tatlısının malzemelri.

400 gr tel kadayıf
300 gr dil peyniri
2 çrba kaşığı tereyağı

Şebet için 2 barak su
Şerbet için iki bardak toz şker
Şerbet için bir dilim limon

Yapılışı:
400 gr kadayıfı bir güzel kıydıktan sonra  didiklenir.Üzerine yağ eklenir 400 gr dan iki ortya boy künefe çıkar.Her biri için yarısı tavaya alınır.Sonra üzerine peyniri konur ve iyice bastırılır.Her iki tarafı pişirillir ,pişince üzerine hazırladıgımız şerbeti ilave edilir.Afiyet olsun .Üzerine istege göre kaymak dondurma yada fıstk atabilirsiniz istege göre.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...